Skip to main content

Mor hvorfor ser du så ked ud af det?

Jeg er mor til Anton, der i dag er 18 år. Allerede i 3 års alderen oplevede jeg de første tegn på, at han var stresset -dengang så jeg det ikke som angst, og det var det nok heller ikke til at starte med.

Anton har altid tænkt meget over mange ting og stillet mange spørgsmål. Han var ikke særlig gammel, da han sagde en dag jeg skulle aflevere ham i børnehave: ”Mor hvorfor ser du altid så ked ud af det, når du går rundt om bilen”. Et spørgsmål, der for mig viser, at han jo sagtens kunne fornemme, at jeg var presset og at jeg havde en bekymret attitude, når ikke jeg fokuserede på at tage mig sammen og virke glad og overskudsagtigt selv på en travl morgen på vej til job.

Lad os skabe et børnevenligt samfund.

Jeg er oprindeligt uddannet socialrådgiver og har tidligere arbejdet med unge, der har komplekse psykosociale problemer. Jeg kan huske at Disneyfilmen ”Inderst Inde” i 2015, gav mig et kæmpe boost til at arbejde mere med børn og mere forebyggende. Jeg fik lyst til at arbejde med børn og deres følelsesregulering og mestringsstrategier, og i 2017 stiftede jeg min virksomhed mentalstyrke.nu.

Ligesom de andre grundfølelser vrede, tristhed, afsky så er angst jo en helt naturlig følelse. I dag er der desværre bare al for mange børn og unge, der er overvældet af angst. Jeg tillader mig at påstå at overvældelse af angst er en sund reaktion på noget usundt. Og det usunde skal findes i helheden. Når vi forandrer helheden, kan vi skabe et langt mere børnevenligt samfund.

At træne de mentale muskler på lige fod med fysisk træning og bevægelse

I et børnevenligt samfund mener jeg også at vi både børn og voksne laver mental styrketræning -fra vugge til grav. Børn er fantastiske at samarbejde med og de fanger tingende vildt hurtigt. F.eks. forklarede jeg forleden dag en pige på 10 år ordet mentaliseringsevne som at kunne se sig selv udefra og andre indefra, hvortil hun svarede: ”Det er de ikke så gode til henne på min skole”. Det vil jeg gerne være med at ændre.

Mental sundhed er som at holde planter

Fremtidsforskeren Anne Skare Nielsen beskriver i bogen Fremtidssans, at et godt billede på hvordan vi får mere af det vi ønsker, er at skabe det som var det en plante. For at vokse og trives skal planten have vand, næring, sollys og CO2. Hvis planten går ud, begynder de færreste at lede efter fejl og mangler ved planten. I stedet skal vi kigge på den helhed som børn og unge vokser op i. Jeg har sådan behov for at gå ind i en fremtid hvor vi kan mærke, se og tro på at vi har skabt et børnevenligt samfund. Så det gør jeg.

Hvis du vil med sammen med mig og en masse andre futurister, kan jeg anbefale dig bogen Fremtidssans og vores fællesskab Universal Futurist

 

Leave a Reply