Skip to main content

Endnu et læseværdigt indlæg fra et af alle de på samme tid stærke og sårbare mennesker jeg møder i min hverdag. – Kh Mia

Jeg synes ikke styrke i sig selv, som koncept, er en bedrift.

Jeg kan gå omkring i livet og sige: “jeg klarede det, jeg var stærk”, selv når jeg måske burde have taget imod hjælp og været “svag”.

Jeg kan skære mig selv og slå hovedet mod væggen for at håndtere svære angstanfald og sige :”jeg var stærk, fordi jeg håndterede situationen selv”.

Andre kan, på lignende måde, gå omkring og arbejde sig syge og ignorere kroppens signaler og sige; “jeg er stærk fordi jeg arbejder selv når jeg er stresset”.

Man kan være stærk hele vejen ind til døden, men var man så stærk, når det at være stærk faktisk var, at kunne være svag?

Jeg har været indlagt på et psykiatrisk afsnit i en længere periode nu, fordi jeg ikke længere tror på idéen om at være stærk går ud på at håndtere alt selv, uanset konsekvenserne. I mange år har jeg og min mand prøvet at være stærke, men vi kæmpede med ting der var for svære for os. Vi var stærke fordi vi ikke havde et valg, men det gjorde os svage istedet for. Vores styrke var ikke styrke men overlevelse. Det er to forskellige ting.

Nu får jeg hjælp og jeg vil lære at have ægte styrke.

Nogle gange skal man kunne være svag, for at være stærk.

 

 

Leave a Reply